Welkom bij Arbeidsrecht De Graaf

Caroline-de-Graaf-Tolkamp140Arbeidsverhoudingen en het arbeidsrecht zijn voortdurend in beweging. Caroline (eigenaar van Arbeidsrecht De Graaf sinds 2007) heeft diepgaande kennis van en ervaring met collectief en individueel arbeids(proces)recht. Caroline treedt in en buiten rechte op voor zowel werkgevers alsook werknemers.

Specialisatie en opleiding

Caroline analyseert haar voorgelegde (dreigende) kwesties en situaties: scherp en met oog voor detail. Het belang van de cliënt staat hierbij steeds voorop. Caroline kijkt niet alleen naar standpunten die over en weer op tafel zijn gelegd. Zij is geïnteresseerd in achterliggende belangen, die veelal (nog) niet zijn geopenbaard. Deze spelen vaak een cruciale rol bij advisering, besluitvorming en gewenste (maatwerk) oplossingen.

Cliënten waarderen haar vanwege haar deskundigheid, directheid en betrokkenheid. Haar motto is: “Zeggen waar je voor staat. En staan voor wat je zegt“. Recentelijk omschreef een tegenpartij haar als: “rechtvaardig, hard op de inhoud en tegelijk altijd open voor communicatie“.

Een belangrijk deel van haar dagelijkse praktijk is het adviseren in arbeidsrechtelijke (complexe) kwesties, zoals arbeidsconflicten, cao-kwesties, zieke werknemers, eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden, concurrentiebeding, etc. waarbij haar specialisatie ligt op het gebied van gelijke behandeling. Zij is auteur van het boek ‘Seksuele intimidatie op het werk. Een aantasting van de menselijke waardigheid’ (Thema Arbeid & Recht, Uitgeverij Paris: 2008).

In 2013 heeft zij de (postdoctorale) Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen succesvol afgerond. Caroline is naast vakdocent bij CS Opleidingen BV tevens gastdocent aan het Radboudumc en het Saxion. Daarnaast herschrijft zij namens vakbonden en ondernemers cao’s voor grote (internationale) ondernemingen. Op verzoek geeft zij workshops op het gebied van het arbeidsrecht aan Casemanagers en HR-medewerkers.

Lidmaatschappen en Nevenwerkzaamheden

  • Lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA)
  • Lid van de ViB, Vrouwen in Business, te Meppel
  • Externe Commissie cao Coca Cola European Partners B.V.
  • Docent arbeidsrecht en Bezwaar & Beroep CS Opleidingen BV
  • Gastdocent arbeidsrecht Radboudumc (specialistenopleiding SGBO voor bedrijfs- en verzekeringsartsen in opleiding)
  • Interim docent Saxion Parttime School
  • Vicevoorzitter van de Externe Commissie (klachten m.b.t. agressie/seksueel misbruik) van de Stichting Sprank (gehandicaptenzorg)
  • Secretaris van de algemene Klachtencommissie van de Stichting Sprank (gehandicaptenzorg)
  • Deputaat Appèlzaken voor de classis Hoogeveen.

Voor meer informatie of een concreet juridisch advies bent u uiteraard van harte welkom bij Arbeidsrecht de Graaf te De Wijk (Gemeente De Wolden).

Seksuele_Intimidatie_op_het_werk96ISBN: 9789077320617
Rechtsgebied: Arbeidsrecht
Serie: Thema’s Arbeid & Recht Deel: 6
Auteur: mr. C.G.W. de Graaf-Tolkamp
Aantal pagina’s: 112
Verschijningsdatum: 20 oktober 2008